Forskning

Hjemmeside og undervisningsforløb tager udgangspunkt i Positiv Psykologisk forskning. Positiv psykologi defineres som ‘Et videnskabeligt studie af hvad der gør det muligt for individer og grupper at trives’. (International Positive Psychology Association, IPPA)

Læs og download mine tre eksamensopgaver:

Modul 1 Efterår 2016 : Faglig trivsel i skolen

  • Modul 2 Forår 2017: Syv udvalgte karaktertræk

Forskningsresultater i USA

I USA har Seligman, Peterson og Duckworths forskning dannet baggrund for udviklingen af KIPP Charter Schools. Socialt udsatte elever har her flyttet sig markant med hensyn til både trivsel og læring.

KIPP-skolerne skal give børn fra ressourcesvage familier viden, vaner og færdigheder, der kan sætte dem i stand til at klare sig lige så godt i uddannelsessystemet, som børn fra ressourcestærke familier. I dag findes der over 183 KIPP-skoler med mere end 70.000 elever. 94% af KIPP-eleverne har gennemført en gymnasial uddannelse, 81 % er startet på universitetet og 44% har afsluttet en 4-årig uddannelse. (Kipp.org)

Drengeakademier i Danmark

I Danmark har bl.a. KIPP-skolerne inspireret til turbo-forløb på Løkkefondens Drengeakademier, der kombinerer intensiv faglig træning med udvikling af den personlige karakter og forbedring af daglige vaner. Forløbet blev afviklet første gang i Danmark i 2012 på Løkkefondens Drengeakademi. På tre uger lykkedes det at løfte 23 drenge ganske markant både fagligt og personligt.

Efterfølgende er lignende drengeakademi-forløb afprøvet i både Esbjerg og Københavns Kommune. Alle forløb har haft gode resultater, der har betydet at “stort set alle i 9. klasse forbedrer deres faglige præstationer markant i forhold til 8. klasse”. (S. 24-25 i Forskningsrapport DA 2013/2014)